کار در منزل پاک کردن و بسته بندی زرشک
بسته بندی زرشک در منزل : بسته بندی زرشک در منزل این روزها به شدت شغل پر طرفداری به حساب می آید .با توجه به دوران کرونا و قرنطینه و در خانه ماندن اجباری، بهترین کار برای انجام دادن میتواند پاک کردن زرشک و بستهبندی باشد. پس چنانچه به دنبال یک شغل و درآمد مناسب هستید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
تقسیم نوع زرشکهای موجود :
زرشکها به دو دسته تقسیم می شوند، زرشک دانه اناری و زرشک پفکی
در بازار خشکبار زرشکها به این دو اسم شناخته شدهاند .اکنون ما، با بررسی ویژگیهای این دو نوع زرشک به تفاوتهای آنها پی میبریم.
زرشک پفکی یا دانه اناری، رابطهی با بذر گیاه و یا نوع کشت ندارد؛ بلکه مرتبط با نحوه خشک کردن دانههای زرشک است.
که به سه روش، میتوان زرشک را خشک کرد.
• آفتاب خشک
• سایه خشک
• صنعتی خشک
در روشهای صنعتی و آفتاب خشک، به رنگ دانههای زرشک آسیب وارد می شود، به همین دلیل کیفیت رنگ محصول کاهش می یابد.
• روش اول: خشک کردن زرشک به صورت آفتاب خشک
برای خشک کردن زرشک میتوان از نور خورشید نیز استفاده کرد، البته نور آفتاب موجب بدرنگ شدن و گاه سیاهی زرشکها میشود، زرشکها را در زیر آفتاب روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا با تابش نور خورشید، زرشک خشک شود.
• روش دوم: خشک کردن زرشک به صورت سایه خشک
در این روش، خشک کردن زرشک ممکن است ماه ها طول بکشد اما جریان هوا از کپک زدن زرشک جلوگیری می کند.
پس شاخههای زرشک را مکانی تاریک که دارای تهویه مناسب برای جریان هوا باشد، آویزان کنید.
کامل خشک شدن زرشک موجب می شود تا در طول زمان نگهداری خراب نشود.
پس از خشک شدن، شاخهها را به راحتی تکان دهید تا دانهها از شاخه جدا شوند.
• روش سوم: خشک کردن زرشک به صورت صنعتی خشک
برای این کار ابتدا زرشک ها از شاخه ها جدا کرده و بشوئید، سپس زرشک ها را درون آبکش ریخته، تا آب آن خارج شود و زرشکها را به مدت چند ساعت روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا رطوبت آنها گرفته شود، بعد میتوانید زرشکها را دی یک سینی ریخته و نزدیک بخاری و یا زیر آن بگذارید تا خشک شود.
اقدامات لازم برای انجام کار بستهبندی زرشک در منزل:
مرحله اول کار: نحوه دریافت مجوز و سرمایه مورد نیاز
برای دریافت مجوز بسته بندی زرشک در منزل طبق روال تمامی مجوازها نیاز به رفت و آمد دارد.
شیوه انجام کار اینگونه است که باید به مشاغل خانگی سازمان جهاد کشاورزی شهر خود مراجعه کنید و فرم درخواست مشاغل خانگی را پر کنید، بعد از اینکار نامهای به سازمان بهداشت نوشته میشود و آن نامه را به آنها تحویل میدهید، پس از چند روز کارشناس سازمان بهداشت برای بررسی به منزل شما می آیند تا شرایط موجود رو بسنجند.
پس از دریافت تائیدیه سازمان بهداشت نیاز به انجام آزمایش عدم اعتیاد میباشد و در آخر می توانید مجوز مربوطه را دریافت کنید.
مرحله دوم کار: دستگاههای مخصوص بستهبندی
امروزه به دلیل تورم و نوسانات ارزی قیمت هر یک از دستگاههای بستهبندی متغییر است و همچنین برند دستگاه و مدل آن نیز بر روی قیمت دستگاه تاثیر مستقیمی دارد. شما با توجه به فضای و بودجه که دراختیار دارید میتوانید دستگاه مناسبی را خریداری کنید.
مرحله سوم کار: نحوه خرید زرشک فلهای
کشت زرشک در دمای ۱۵- ۱۸ درجه سانتیگراد، که دمای مناسب برای رشد رویشی گیاه زرشک است . ماههای فروردین و اردیبهشت ، ماههای آغاز رشد رویشی گیاه زرشک و به کاربردن روشهای داشت زرشک است.
دمای مناسب میوه دهی این گیاه ۱۹- ۲۳ درجه سانتیگراد است. این گیاه نسبت به سرما و زمستانهای طولانی مقاوم است و در دمای ۷-۱۱ درجه سانتیگراد ، گیاه در خواب می رود.
یکی از اصلی ترین مشکلات زرشک کاران، برداشت زرشک می باشد که برای آنها بسیار پر هزینه است.
روش های مختلفی جهت برداشت زرشک وجود دارد از جمله : خوشه چینی و ضربه ای
پس باید سعی کنید زرشک مرغوب را با قیمت مناسب خریداری کنید.
مرحله چهارم کار: ظروف مورد نیاز بسته بندی
صادرات زرشک از جمله مواردی است که بسیاری از تاجران و بازرگانان ایرانی،سالهاست در این زمینه فعالیت می کنند و سود خوبی به دست می آورند. پس لازمه موفقیت شما در این صنف، در مرحله اول کیفیت زرشک و مرحله دوم نوع بسته بندی مناسب که برای صادرات به سایر کشورها می تواند دارای یک امتیاز خاص باشد.
اولین موردی که در بحث کالاهای صادراتی مطرح میشود بسته بندی هر یک از کالاهاست و شما باید پر از ایده های مناسب برای مبحث بسته بندی باشید .پس قبل از انجام این کار حتما به مطالعه و تحقیق بپردازید و در ذهن خود بسیار از گزینه ها را بسنجید.
اگر مشتری خاصی دارید یا بعد ها مشتریان اختصاصی داشتید می توانید با توجه به نیاز و سلیقه آنها شیوه بسته بندی خود را تغییر دهید و یک طراحی جدید به آنها اختصاص دهید چرا که همیشه رضایت مشتری ها در بالاترین اولویت ها قرار دارد.
مدل های موجود برای بسته بندی زرشک
انواع روش های که میتوان برای بسته بندی زرشک استفاده کرد :
1. استفاده از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف با شکل ها و سایزهای مختلف که دوستدار محیط زیست نمی باشد، پس پیشنهاد میکنم از این روش استفاده نکنید.
2. شما می توانید از جعبه های بسته بندی برای این کار استفاده کنید.
3. به کار گیری از شیشه ها که درسایز ها و مدل های گوناگون موجود می باشد.
4. پلاستیک جهت بسته بندی زرشک که به صورت نایلونی، سلفونی، OPP، CPP، …. در بازار وجود دارند.
لازم به ذکر است که برای بسته بندی زرشک بیش از 80% از مواد پلی اتیلنی استفاده می کنند که کم هزینه و سازگار است.
مرحله پنجم کار: قیمت گذاری زرشک های بسته بندی شده
شما بعد از انجام تمامی این مراحل باید به یک حساب و کتاب ساده بپردازید،هزینه خرید هر یک کیلو زرشک، هزینه های حمل و نقل و هزینه بسته بندی زرشک وسایر هزینه های که انجام شده تا به یک محصول نهایی برسید.
بر این اساس میتوانید قیمت نهایی محصول خود را به دست آورید و سپس مقدار سود مد نظر را به آن بیفزاید .
در اینجا شما محصول نهایی خود را قیمت گذاری کرده اید.
مرحله ششم کار: تبلیغات
وقت فروش محصول شما رسیده است، با یک تبلیغات گسترده و مناسب امتیاز دیده شدن محصول خود را به دیگران بدهید.
زمانی که یک محصول به درستی معرفی شود و از جنس مرغوب و بسته بندی مناسب برخوردار بود به راحتی به فروش می رسد.
یکی از فاکتورهای بسیار تاثیر گذار در این روزها که موجب افزایش فروش و کسب مشتریان جدید می شود تبلیغات، در واقع محصول نهایی شما که زرشک بسته بندی شده است به همه شناخته می شود.
پس یک حساب کاربری ایجاد کنید و در آن به صورت مستمر به فعالیت بپردازید و اعتماد کاربران را به خود جلب کنید، که در این زمینه ویدئوهای اموزشی بیشماری وجود دارند.
این نکته مهم را همیشه به ذهن بسپارید که تهیه تصاویر زیبا از محصولات هم میتواند یک خروجی با کیفیت تولید کند که نتیجه آن جلب رضایت کاربران می باشد. همچنین در تهیه و به اشتراکگذاری فایلهای ویدیویی پیرامون خدماتی که ارائه میدهید صحبت کنید.